14
Ιαν
-
Prep
25 λεπτά
-
Cook
5 λεπτά
-
Ready In
3 ώρες & 30 λεπτά
-
10 servings
Ingredients
- 2/3 της κούπας φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 1/3 της κούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
- 1/3 της κούπας καστανή ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κούπες κομματιασμένου ανανά
- 2 κούπες φράουλες, αποφλοιωμένες & τεμαχισμένες
- 3 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα & τεμαχισμένα
- 3 μπανάνες, τεμαχισμένες
- 2 πορτοκάλια, αποφλοιωμένα & τεμαχισμένα
- 1 κούπα σταφύλια
- 2 κούπες βατόμουρα
Directions
1
Σε μία κατσαρόλα προσθέστε χυμό πορτοκαλιού, χυμό λεμονιού, καστανή ζάχαρη, πορτοκάλι και ξύσμα λεμονιού για βράση σε μέση υψηλή θερμότητα. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή, και σιγοβράστε μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη κρέμα, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει.
1
Στρώστε τα φρούτα σε ένα μεγάλο, καθαρό γυάλινο μπολ με την ακόλουθη σειρά: ανανά, φράουλες, ακτινίδια, μπανάνες, πορτοκάλια, σταφύλια και βατόμουρα. Περιχύστε την δροσερή σάλτσα πάνω από τα φρούτα. Καλύψτε και ψήστε για 3 έως 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: