13
Ιαν
-
Prep
25min
-
Cook
10min
-
Ready In
35min
-
6 servings
Ingredients
- 6 φέτες μπέικον
- 1/2 της κούπας αραβοσιτέλαιο
- 1/3 της κούπας ξύδι μήλου
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
- 3/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
- 10 κούπες σχισμένα φύλλα μαρουλιού
- 1/2 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια
- 1 (10 ουγγιές) can mandarin orange segments, drained
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ξηρή σκόνη μουστάρδας
- 1/4 της κούπας ψημένα αμύγδαλα
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Directions
-
1
Τοποθετήστε το bacon σε ένα βαθύ τηγάνι.. Μαγειρέψτε σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα. Στραγγίστε, σβήστε και αφήστε το στην άκρη.
-
2
Τοποθετήστε το ξίδι, τη ζάχαρη, το κόκκινο κρεμμύδι, τη σκόνη μουστάρδας και το αλάτι στο κύπελλο ενός μπλέντερ.Καλύψτε και πολτοποιήστε μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή. Μειώστε στη μέση την ταχύτητα του μπλέντερ. Σιγά σιγά ρίξτε το φυτικό έλαιο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί και η σάλτσα ώστε να γίνει κρεμώδης. Ανακατεύουμε στους σπόρους παπαρούνας και αφήνουμε στην άκρη.
-
3
Για το σερβίρισμα, ρίξτε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ με το κομματιασμένο μπέικον, τα μανταρίνια, και αρκετή σάλτσα για να υγρανθεί. Τοποθετήστε τα στην σαλάτα και πασπαλίστε με ψημένα αμύγδαλα.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: