14
Ιαν
-
Prep
25 λεπτά
-
Cook
25 λεπτά
-
Ready In
25 λεπτά
-
4 servings
Ingredients
- 1 κρεμμύδι
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 ντομάτες
- 1 τόνος εμποτισμένος σε λάδι (125 γρ.)
- ½ μαρούλι iceberg
- 50 grams μαγιονέζα
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας ketchup
- αλάτι
- κρύο powder
- 2 κουταλιές της σούπας brandy
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι (για γαρνίρισμα)
Directions
-
1
Για τη σαλάτα: Ξεφλουδίστε ένα μισό κρεμμύδι, και κόψτε το σε λεπτές λωρίδες. Ξεπλύνετε τις πιπεριές, κόψτε τις κατά το ήμισυ κατά μήκος, αφαιρέστε τους σπόρους και τα τοιχώματα και κόψτε τις σε λωρίδες. Ξεπλύνετε τις ντομάτες, αφαιρέστε τις 2 πλευρές και κόψτε τις σε 8 φέτες. Στραγγίζετε τον τόνο και κόψτε τον σε μεγάλα κομμάτια.
-
2
Ψιλοκόψτε το μαρούλι iceberg, ξεπλύνετε και στεγνώστε. Τοποθετήστε το μαρούλι σε ατομικά πιάτα. Συμπληρώστε από πάνω κρεμμύδι, πιπεριές και τόνο.
-
3
Για την σάλτσα της σαλάτας: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα με την κρέμα γάλακτος και cetchup, προσθέστε αλάτι, πιπέρι τσίλι και δοκιμάστε. Ανακατέψτε το κονιάκ.
Για το σερβίρισμα: Προσθέστε την σάλτσα πάνω από τις σαλάτες και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: