14
Ιαν
-
Prep
30 λεπτά
-
Cook
30 λεπτά
-
Ready In
30 λεπτά
-
2 servings
Ingredients
- 1 lollo bionda (πράσινο μαρούλι)
- 1 μαρούλι frisee
- ½ λεμόνι
- 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας (100 gr το καθένα)
- 5 ουγγιές γιαούρτι (χαμηλά-λιπαρά)
- 1 κουταλιά της σούπας αγριοράπανο (από ένα βάζο, έτοιμο)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 4 ουγγιές κηρώδεις πατάτες
- 2 κουταλιές της σούπας έλαιο κράμβης
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
Directions
-
1
Ξεπλύνετε τα μαρούλια και στραγκίξτε τα, στη συνέχεια κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Μετρήστε 2 κουταλίές της σούπας χυμό λεμονιού.
-
2
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, σπάστε 1 φιλέτο πέστροφας σε κομμάτια. Σε ένα ψηλό σκεύος, ανακατέψτε μαζί την πέστροφα, το χυμό λεμονιού, το ζωμό, το γιαούρτι και το αγριοράπανο. Κάντε πουρέ το μείγμα με ένα μπλέντερ. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ψήστε.
-
3
Καθαρίζουμε τις πατάτες, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους 1 cm (περίπου 1/2-ίντσες).
-
4
Ζεσταίνετε το λάδι canola σε μια αντικολλητική κατσαρόλα με μέση υψηλή θερμότητα. Προσθέστε τις πατάτες σε κύβους και μαγειρέψτε, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να γίνουν τραγανά, περίπου 5 λεπτά.
-
5
Ξεπλύνετε το δεντρολίβανο και ανακινείστε. Προσθέστε το δεντρολίβανο και το δάφνινο φύλλο στις πατάτες και συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου οι πατάτες χρυσαφήσουν, άλλα 5-7 λεπτά.
-
6
In a bowl, toss the salad greens with the trout puree. Transfer to a large plate.
-
7
Break remaining smoked trout into pieces and scatter over the salad.
-
7
Remove rosemary and bay leaf from the skillet. Drain potatoes on paper towels. Season with salt and pepper, scatter over the salad and serve immediately.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: