14
Ιαν
-
Prep
40 λεπτά
-
Cook
40 λεπτά
-
Ready In
40 λεπτά
-
4 servings
Ingredients
- 4 τορτίγιες
- ½ μεσαίου μεγέθους κινεζικό λάχανο (400γρ. περίπου)
- 2 πορτοκάλια
- 4 ξερά σύκα (about 75 grams)
- 28 γρ. λευκά φουντούκια
- 1 lime
- 198 γρ. γιαούρτι (χαμηλών-λιπαρών)
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Directions
-
1
Τυλίξτε μεμονωμένα κάθε τορτίγια σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 ° C (ανεμιστήρας: 80 ° C, μάτι αερίου 1) μέχρι να θερμανθούν, περίπου 10 λεπτά.
-
2
Εν τω μεταξυ, πάρτε ένα μίσο λάχανο, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε το σε μικρές λωρίδες. Ξεπλύνετε και αποστραγγίστε καλά.
-
3
Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια, αφαιρώντας όλα τα πικρά μέρη. Κάντε την διαδικασία πάνω από ένα μπολ για να κρατήσετε τους χυμούς, κόψτε το πορτοκάλι για να βγάλετε ολόκληρα τμήματα. Πιέστε τις μεμβράνες πάνω από το μπολ για να εξαγάγετε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια.
-
1
Αφαιρέστε τα κοτσάνια και ψιλοκόψτε τα σύκα, στη συνέχεια ανακατέψτε με το χυμό πορτοκαλιού.
-
2
Ψιλοκόψτε τα φουντούκια με ένα μεγάλο μαχαίρι και σοταρετέ τα σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
-
3
Πάρετε τον χυμό από ένα lime και μέσα σε ένα μπόλ ανακατέψτε το χυμό μαζί με γιαούρτι, μέλι και ψημένα φουντούκια. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε το λάχανο, τα πορτοκάλια και το μείγμα σύκων.
-
3
Αφαιρέστε τις τορτίγες από το αλουμινόχαρτο και προσθέστε στην κορυφή το μείγμα του λάχανου. Τυλίξτε κάθε τορτίγια σαν ένα σφιχτό κορμό και κόψτε στο μισό διαγωνίως. Βάλτε οδοντογλυφίδες και σερβίρετε.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: