14
Ιαν
-
Prep
15 λεπτά
-
Cook
15 λεπτά
-
Ready In
15 λεπτά
-
12 servings
Ingredients
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά του γλυκού λευκό ξύδι
- 1/3 της κούπας (80ml) ελαφρύ ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές του γλυκού μικρά αγγουράκια, στραγγισμένο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο μαρούλι iceberg
- 1 ματσάκι ραπανάκι, πλυμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5 πράσινα κρεμμύδια (shallots), κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/4 της κούπας μαϊντανό
Directions
-
1
Πλύνετε το μαρούλι, στραγγίξτε το καλά, το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε έως ότου γίνει τραγανό και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
-
2
Για να κάνετε την σάλτσα: σε ένα μπλέντερ προσθέστε το αυγό μαζί με ξύδι. Όσο ανακατεύονται τα υλικά, προσθέστε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μία κανάτα και ανακατέψατε το αγγουράκι.
-
3
Κόψτε το μαρούλι στη μέση και στη συνέχεια κόψτε το κάθε κομμάτι σε 6 φέτες. Διακομίστε σε μια πιατέλα και περιχύστε την σάλτσα. Σκορπίστε μερικές φέτες ραπανάκι, πράσινο κρεμμύδι και μαϊντανό. Σερβίρετε περιχύνοντας την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: