14
Ιαν
-
Prep
20 λεπτά
-
Cook
20 λεπτά
-
Ready In
20 λεπτά
-
4 servings
Ingredients
- 600 γρ. φρέσκιες, ώριμες φράουλες
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 250 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
- τρούφα (για την διακόσμηση)
Directions
Ξεπλύνετε και πιάστε τις φράουλες, στεγνώστε απαλά με χαρτοπετσέτα. Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για το γλασάρισμα. Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα και λιώστε την σε μια κατσαρόλα πάνω από το καυτό (μη βρασμένο) νερό (ben mari). Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε.
Βουτήξτε τις φράουλες μέσα στο γλάσο και αφήστε τις να στεγνώσουν. Έπειτα βουτήξτε τις μέσα στην λιωμένη σοκολάτα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και τις αφήνετε να ξεκουραστούν πάνω σε μία σχάρα με ένα ταψί από κάτω.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: