14
Ιαν
-
Prep
35 λεπτά
-
Cook
35 λεπτά
-
Ready In
35 λεπτά
-
6 servings
Ingredients
- 4 romaine μαρούλι (τα φυλλώδη μέρη)
- 56 γρ. ραβδωτό μπέικον
- 2 κλωνίαρα σέλινο (100g περίπου)
- ½ τσαμπί σχοινόπρασο
- 113 γρ. τυρί roquefort
- ½ λεμόνι
- 1 κούπα βουτυρόγαλα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
Directions
-
1
Αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα της καρδιάς του μαρουλιού και κόψτε το μισό.
-
2
Πλύνετε το μαρούλι και σκουπίστε (ή γυρίστε τις καρδιές ανάποδα και στραγγίστε).
-
3
Κόψτε το μπέικον σε πολύ μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε το σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανά, ανακατεύοντας, μέχρι να φύγει όλο το λίπος.
-
4
Αδειάστε το μπέικον σε ένα λεπτό κόσκινο.
-
5
Ξεπλύνετε και καθαρίστε το σέλινο, διατηρώντας μερικά από τα φύλλα. Αφαιρέστε τα κλωνάρια από τους μίσχους και κόψτε το σέλινο σε πολύ λεπτές φέτες. Αφήστε τα φύλλα σε ένα μικρό μπολ με λίγο κρύο νερό.
-
6
Πλύνεται το σχοινόπρασο, στραγγίξετε και κοψετέ το σε πολύ μικρές ροδέλες. Τρίψτε το Roquefort και αφήστε το στην άκρη. Κόψτε το λεμόνι στο μισό στίψτε το και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό.
-
7
Ανακατεύετε το σχοινόπρασο, το χυμό λεμονιού, το βουτυρόγαλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα Worcestershire.
-
8
Κόψτε τις καρδιές μαρουλιού κατά μήκος σε τρεις λωρίδες και τοποθετήστε τες στο πιάτο.
-
3
Περιχύνουμε την σάλτσα στην σαλάτα, πασπαλίζετε το τριμένο Roquefort, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: