14
Ιαν
-
Prep
30 λεπτά
-
Cook
1 ώρα & 20 λεπτά
-
Ready In
1 ώρα & 50 λεπτά
-
12 servings
Ingredients
- 1 λεμόνι
- 2 αυγά
- 2 ουγγιές ζάχαρη
- αλάτι
- 395 γρ. quark
- 56 γρ. φρέσκο κρεμώδες τυρί
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ζαχαροπλαστικής (30 γρ. περίπου)
- 255 γρ. φράουλες
- ½ της κούπας χυμό μήλου
Directions
1
Rinse lemon in hot water, wipe dry and finely grate zest. Squeeze juice from lemon.
2
Τοποθετήστε τα αυγά και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Κτυπήστε με το μίξερ χειρός μέχρι να αναμιχθούν. Προσθέστε ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και κτυπήστε μέχρι κρεμώδη, περίπου 3 λεπτά.
3
Συνδυάστε το κουάρκ, το creme fraiche και το τριμμένο ξύσμα λεμονιού σε ένα άλλο μπολ. Προσθέστε το μείγμα κουάρκ στο μείγμα αυγών εναλλάξ με το αλεύρι, χτυπώντας λίγο μετά από κάθε προσθήκη.
4
Σε μία φόρμα για ατομικά κέικς προσθέτε αντικολλητικό χαρτί για ατομικά κέικς. Γεμίστε κάθε φλιτζάνι με μίγμα κουάρκ και λείανετε το με μία σπάτουλα από καουτσούκ. Ψήστε σε μεσαίο ράφι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C (ανεμιστήρας 180 ° C, αέριο: σημάδι 3) (περίπου 350 ° F) μέχρι να χρυσαφίσουν, για 20 λεπτά περίπου.
5
Αφήστε τα muffins να κρυώσουν για 5 λεπτά σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια μεταφέρετε τα muffins σε μια σχάρα ψύξης και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς, για περίπου 45 λεπτά.
6
Εν τω μεταξύ ξεπλύνετε και σκουπίστε τις φράουλες, στεγνώστε και φέτα κατά μήκος.
7
Τοποθετήστε το γλάσο σε μια μικρή κατσαρόλλα. Σταδιακά προσθέστε στο χυμό μήλου και βράστε.
8
Μοιράστε το μισό από το ζεστό γλάσο στα δροσερά muffins. Προσθέστε στην κορυφή ομοιόμορφα μικρά κομμάτια φράουλας και περιχύστε το υπόλοιπο γλάσο. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: